Ekteskapsmarsjen i Oslo 12. april 2008

Universitetsplassen

Universitetsplassen før folk ønskes velkommen med prolog, tre appeller og allsang.

universitetsplassen-2

Programmet på Universitetsplassen foregikk i trappen opp til Aulaen.

isabel-hillestad-pa-u-plassen

En av de tre aktørene som holdt åpningsappellene.

blitzere-og-to-politifolk

En del titalls ungdommer fra Blitz-miljøet laget så mye støy de maktet. Arrangementet vårt hadde sterke høyttalere, så forsøkene deres lyktes dårlig.
 

motorsykler-i-front

Etter en halvtimes tid på Universitetsplassen toget deltakerne oppover Karl Johans gate, med en motorsykkel-kortesje fra Holy Riders nesten helt i front.

plakat---gutter-trenger-en-pappa

Arrangørene hadde trykt opp et par tusen plakater med mange ulike budskap, og disse var de eneste som var tillatt å bruke under hele arrangementet. - Alle plakatene ligger som PDF-dokumenter under menyen "Ressursark - Brosjyrer - Plakater" på www.morfarbarn.no. De kan fritt brukes hvor som helst og når som helst.

ved-stortinget

Ved Stortinget stoppet marsjen opp noen minutter for å overrekke resultatet av en underskriftskampanje.

may-helen-m.fl.-foran-stortinget

May-Helen Molvær Grimstad (KrF) var leder av Stortingets Familie- og kulturkomité og mottok ca 45.000 underskrifter til støtte for at ekteskapet i Norge fortsatt skulle være for mann og kvinne. To måneder senere vedtok Stortinget at ekteskapet skulle omdefineres og gjøres kjønnsnøytralt.

flaggborg-pa-karl-johan

Karl Johans gate ved Stortinget, med Slottet i bakgrunnen.

plakater-i-toget

Hundrevis av deltakere bar på plakater som arrangørene hadde laget.

hovedbanner-i-front

Marsjen begynner å nærme seg Youngstorget.

rolf-kjode-holder-appell

På Youngstorget ble det framført 9 meget gode appeller, litt allsang og flere musikalske innslag. Her er Rolf Kjøde, i 2008 Generalsekretær i Normisjon, på talerstolen.

erik-furnes

Hele arrangementet var preget av engasjement, godt humør og god stemning. Midt i bildet står Erik Furnes, mangeårig generalsekretær i Indremisjonsforbundet.

per-lonning-holder-appell

Biskop emeritus Per Lønning holdt en flammende appell. På grunn av høylytt støy fra Blitzere, kommenterte han under innlegget sitt: "La oss være stille noen sekunder og lytte til toleransen som er ute og lufter seg."

benestad-og-aass-med-politi

Mellom to av appellene tok et par motdemonstranter seg opp på scenen. De fikk ikke gjort noe ugagn, og politi som var til stede fikk fjernet dem. Underveis hadde Jørgen Aass og Øivind Benestad en dialog med en av de ansvarlige politimennene.

 harsem-og-dahle-andersen-holder-appell

Jan Harsem (t.v.) og Morten Dahle Stærk i aksjon. 

 

blide-deltakere

På tross av litt kaldt april-vær, var det ingen ting å si på humøret hos de fleste deltakere.

nye-landsmenn-deltar

Noen grupper med nye landsmenn bidro til å gjøre Ekteskapsmarsjen til en fargerik, spennende og meningsfull opplevelse for de fleste.

Det finnes mange vitnesbyrd fra folk som var deltakere i Ekteskapsmarsjen 2008, og en kommentar fra mange er denne: "Ekteskapsmarsjen og folkemøtet i 2008 er noe av det sterkeste jeg har vært med på."