CroppedImage

Tragiske hendelser legitimerer ikke innholdet i politiske bevegelser

Få uker etter det tragiske og motbydelige terrorangrepet i Oslo 25. juni 2022, skrev Peter Risholm denne artikkelen. Den er like aktuell i dag, ett år etter angrepet.

Vi står sammen med omtrent alle nordmenn i å fordømme all vold og terror -- selvsagt også når den er rettet mot skeive personer, miljøer og arrangementer. Som de aller fleste nordmenn sørger vi med alle som er blitt berørt og preget av den forferdelige ugjerningen. Vold og terror er ALLTID galt og kan aldri rettferdiggjøres eller forsvares -- uansett motivasjon og målsetting.

Å bruke terror-ugjerningen i fjor som et redskap for å tvinge meningsmotstandere til taushet, er imidlertid grovt usaklig og et uttrykk for hersketeknikk. Dette får Peter Risholm godt fram i sin artikkel fra i fjor. Det samme er tilfelle med Subjekts lederartikkel fra 5. juni i år:

Midt i velbegrunnet solidaritet, medfølelse og ektefølt empati i markeringene som finner sted i løpet av kommende helg, er disse to artiklene viktige korrektiv i møte med alle typer forsøk på å utnytte eller misbruke tragedien til fordel for egne agendaer.